Farmor Astrid Lidberg

Postat av Anna 2011-03-12 19:37 | 0 kommentarer

Den här bilden föreställer min farmor Astrid Rosell, f Lidberg. Hon dog några veckor innan jag fyllde 2 år, 74 år gammal, och jag minns henne förstås inte alls. På baksidan av fotot finns en liten handskriven lapp fasttejpad med texten ”Till Åke på julafton 1948 från mor”. När jag var mindre tyckte jag att det var en ganska konstig julklapp! Nuförtiden är jag mest glad att jag har ett så fint foto av min farmor.
Jag tänker ibland på hur lite jag vet om farmor och farfar, varför ställde jag inte fler frågor till pappa när jag hade chansen? Det är helt lönlösa frågor att ställa sig förstås, det är inte så mycket jag kan göra åt det längre. Ändå är farmors släkt den del jag forskat allra minst på. Varför det har blivit så vet jag inte riktigt. Egentligen har jag flera sidor med kladdanteckningar som visar att jag åtminstone börjat! Tyvärr har en del av det hunnit bli ganska obegripligt, det är lätt hänt när jag inte strukturerar upp det jag hittat med en gång. Kanske är det just där jag ska ta tag nästa gång jag får lite tid att läsa kyrkböcker igen.
Jag är ganska ostrukturerad i min släktforskning, egentligen ”borde” jag nog göra nåt åt det och hålla mig till en släktgren åt gången. Samtidigt så vill jag ju gärna veta lite om allt, åtminstone ha några generationers historia i varje led. Det känns som en bra anledning att fortsätta spreta lite ett tag till. Det finns massor kvar att utforska hur jag än gör vettja.

Skriv en kommentar

*

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.